Werken bij Qien, een kijkje in onze keuken.

2 minuten lezen.

Jack, Talentscout bij Qien.

Tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie riep ik misschien wel het hardste dat deze studenten te breed werden opgeleid. Nu ik fulltime werk zie ik juist dat breed geschoold zijn in deze tijd alleen maar voordelen heeft. Qien is een talentontwikkelaar die zich voornamelijk richt op de IT-sector. Door middel van een traineeship bieden wij mensen de kans om zich om te scholen of zich te ontwikkelen op het gebied van de IT. Zelf heb ik wel affiniteit met de IT, maar weet ik er nog niet zoveel vanaf.

Momenteel voer ik een dubbele functie uit. Een gedeelte van mijn werkzaamheden focust zich op recruitmenttaken. Hierbij gebruik ik veel van de vaardigheden die ik tijdens mijn specialisatie “Arbeid en Organisatie” heb opgedaan. Zo voer ik veel sollicitatiegesprekken, zowel telefonisch als face-2-face, waarbij ik gebruik maak van de gesprekstechnieken die ik tijdens de opleiding heb geleerd. Ook maken wij tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van een IQ- en een persoonlijkheidstest. Tijdens de persoonlijkheidstest worden de competenties van de kandidaat in kaart gebracht. Ook geeft deze test weer hoe ontwikkelbaar deze competenties zijn. Dankzij mijn studie begrijp ik goed wat en hoe deze competenties gemeten worden. Aan de hand van de testscore ontwikkelt een externe trainer een softskill-programma. Een aantal onderwerpen die tijdens deze trainingsdagen aanbod komen zijn; het verbeteren van communicatie, hoe presenteer je jezelf en hoe ga je om met conflicten. Ook dit heeft raakvlakken met Toegepaste Psychologie.

Naast mijn werkzaamheden als talentscout ben ik ook de marketeer van het bedrijf. Marketing is sinds het boek Influence van Cialdini (consumentengedrag) een grote passie van mij. Naast mijn studie heb ik vele cursussen over o.a. Facebookadvertenties, branding, automatisering en nog veel meer. Nu krijg ik van Qien veel vrijheid. Zo ben ik verantwoordelijk voor de nieuwe website, het beheren van de sociale media kanalen, het opzetten van advertenties en het opzetten van een offline marketingcampagne door middel van campusrecruitment. Met als uiteindelijk doel door meer mensen gevonden worden.

Zoals je ziet is mijn werk erg divers en heb ik juist veel gehad aan dat ik breed ben geschoold. Mocht je nog niet afgestudeerd en enthousiast worden van dit bericht, kijk dan even op de vacaturepagina, want ik zoek nog iemand die mij kan ondersteunen in mijn werkzaamheden!

Leave a Reply

Ben je geïnteresseerd?